Creditcard Krediet

Met een creditcard bent u in staat tot een bepaald bedrag geld te lenen. Een creditcard krediet is over het algemeen vrij duur in vergelijking met andere leenvormen. Een creditcard krediet is handig als u iets wil kopen, maar even geen geld op uw rekening heeft staan. Gebruik een creditcardkrediet echter niet voor veel en grote aankopen, want dan kunt u torenhoge kosten verwachten.

Wat is creditcard krediet?

De creditcard wordt vooral gebruikt als betaalmiddel, maar is te beschouwen als een creatieve vorm van lenen. Het is namelijk mogelijk om een product te kopen aan het begin van de maand, terwijl je het geld pas aan het eind van de maand hoeft te betalen. Dit maakt het gebruik van een credit card als betaalmiddel op het eerste gezicht erg aantrekkelijk en maakt de creditcard tot een vorm van krediet. Een creditcard is dus handig als er een betaling moet worden gedaan, maar het geld daarvoor niet aanwezig is. Ook is het handig voor betalingen in het buitenland; het is namelijk een universeel betaalmiddel. De werking van een creditcard is het omgekeerde van een bankpas. Waar bij een bankpas geld wordt afgeschreven na een betaling, komt er bij betaling met een creditcard juist een afrekening aan het einde van de maand. Als deze afrekening in een keer wordt betaald, zijn er vaak geen kosten aan verbonden, maar zodra men in termijnen wil betalen, zal de kredietverstrekker een rente over het bedrag vragen.

Looptijd en rente bij creditcard krediet

Een creditcard krediet is een ander soort lening dan andere kredieten. Bij een creditcard krediet hangen zowel de looptijd als de rente van uw aankopen en creditcard-gebruik af. De rentepercentages die door creditcard-maatschappijen in rekening gebracht worden, zijn desondanks vaak hoog in vergelijking met andere leningen: al gauw schommelt de rente tussen de 10% – 20%. De looptijd, bij een creditcard ook te zien als opzegtermijn, is vaak vastgelegd in de overeenkomst die u moet tekenen als u besluit een creditcard te nemen / kopen.

Voordelen en nadelen van een creditcard krediet

Het mooie aan een creditcard is dat het betalen allemaal vrij gemakkelijk gaat. Met een creditcard wordt het natuurlijk extra makkelijk om grote bedragen uit te geven Maar dit is tegelijkertijd het grootste nadeel. Het hoge rentepercentage dat in rekening wordt gebracht na grote aankopen, heeft menig een in de problemen gebracht. Als er onzorgvuldig gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van een credit card, kan dat leiden tot grote financiele problemen. Het is namelijk erg duur om rood te staan bij de banken. Een feit dat door velen nog wel eens onderschat wordt. Wees dus slim en gebruik voor grote aankopen geen creditcard, maar sluit een ander soort krediet af of nog beter: spaar tot u het geld bij elkaar hebt.

Creditcard aanvragen

Een creditcard is in principe bij elke bank te verkrijgen. Zorg er wel voor dat u eerst een goede vergelijking maakt van alle beschikbare creditcards. Hierbij moet u vooral goed letten op de rente die in rekening wordt gebracht. Ook de mooie lokzinnen zoals “Reken nu af en betaal ons pas over 2 maanden met uw creditcard” moeten goed onder de loep genomen worden. Dit om eventuele problemen te voorkomen.